Inspekcija ZHŽ-a naredila Općinskom vijeću da se priča oko vode nađe na dnevnom redu

Agape bunar naslovna

LJUBUŠKI – Udruga mladih Agape iz Ljubuškog već duže vrijeme ukazuje na problem poskupljenja vode u ovoj općini. Organiziranjem uličnih akcija i prikupljanjem peticije, članovi ove Udruge uložili su maksimalan napor kako bi ukazali na činjenicu da u Ljubuškom teče najskuplja voda.

2000 potpisa

Tako su, podsjetimo, početkom svibnja Općinskom vijeću Ljubuški dostavili peticiju s gotovo 2000 potpisa građana nezadovoljnih odlukom o poskupljenju vode. Dostavili su i zahtjev u kojem su tražili da se o ovome problemu razgovara i na sljedećoj sjednici OV-a. No, sudeći prema dopisu koje su Agapeovci objavili na svom Facebook profilu, po ovom pitanju morao je intervenirati i glavni županijski upravni inspektor Zvonimir Mihaljević. U dopisu koji je prije nekoliko dana stigao na adresu Udruge mladih Agape, a kojeg potpisuje inspektor Mihaljević, između ostalog navodi se kako u skladu s određenim odredbama Općinsko vijeće mora raspravljati o inicijativi, odnosno peticiji ako je podržana od propisanog broja birača i podnositelju inicijative odgovoriti u roku od tri mjeseca od prijema inicijative. Na navedeno je, prilikom inspekcijskog nadzora provedenog 10. studenoga, upozoreno i Općinsko vijeće Općine Ljubuški.

Iz OV-a bez odgovora

“U nedostatku dobre komunikacije s Općinskim vijećem Ljubuški, povodom problema poskupljenja vode, 26. listopada zatražili smo izvještaj o radu ovog tijela od Ureda upravnog inspektora. Predmet vršenja inspekcijskog nadzora bio je nedostatak odgovora Općinskog vijeća na zahtjeve građana iskazane peticijom, kao i nedostatak odgovora na zahtjev za izvanrednom sjednicom s jednom točkom dnevnog reda koja se odnosi na ponovno izglasavanje cijene vode. Naš idući korak je iščekivanje sjednice OV-a na čijem dnevnom redu će se naći i ovaj predmet”, kazali su nam iz Udruge mladih Agape.
Borba protiv poskupljenja cijene vode samo je jedan dio misije Udruge mladih Agape da promovira aktivizam građana i njihove nenasilne reakcije na odluke koje ih se tiču te da podignu svijest o važnosti utjecaja pojedinca u društvu i njegovog doprinosa sredini u kojoj žive.

Agape, Antonela  Marinovic

 

893 Posjeta 1 Posjeta danas