Gorjela zgrada u Vitini, na vatrogasce se urušio strop

Vitina pozar

Kada su jučer utrčali u zgradu u naselju Vitina kako bi tamo ugasili požar koji je prijetio više obitelji ostaviti bez krova nad glavom, zapovjednik ljubuških vatrogasaca Ivica Šimić i jedan njegov kolega umalo su stradali jer se na njih urušio strop, ali su se samo “otresli” i hrabro nastavili s gašenjem vatre.

Rušenje stropa

Kako doznajemo, sve je počelo oko 7.30 sati kada je jedan od susjeda zvao vatrogasce jer je planuo požar na krovu takozvane zgrade Blagajna nedaleko crkve u Vitini, a oni su, unatoč pretrpljenoj nesreći, od plamene buktinje uspjeli spasiti prizemlje i dio kata.
“Kada smo ušli, to se obrušilo na nas, malo nas je poklopilo, mene i kolegu, mi smo se ‘izmigoljili’ i nastavili gasiti”, objasnio je zapovjednik ljubuških vatrogasaca, dodavši kako od svega ne treba praviti medijsku senzaciju.

Pri obrušavanju stropa teškog skoro tonu, on sam je zadobio lakše ozljede lica i vrata, a tijekom jučerašnjeg razgovora, često se iskašljavao. Ipak, nije htio puno govoriti o tome, samo je pohvalio jednog građanina koji im je donirao odijela.
“Nedavno nam je Jozo Petrušić iz pograničnog mjesta Crveni Grm donirao rabljena odijela i zaštitne kacige što je mene i kolegu spasilo od ozbiljnijih posljedica”, kazao je Šimić.

Šteta na stanovima

On smatra kako je jučerašnji požar na zgradi u Vitini vjerojatno izbio zbog zapuštenog dimnjaka, a kaže da su, nažalost, obiteljima koje tu žive oštećeni i stanovi. Kaže da je riječ o obiteljima slabijeg imovnog stanja.
“Dvije trećine krova su izgorjele, ima i štete pri gašenju, procurila je voda u stanove dolje, ali to se moralo dogoditi”, rekao nam je Šimić, dodavši kako ljubuški vatrogasci daju sve od sebe s obzirom na uvjete.

Kaže kako im je oprema stara, da se uzdaju u iskustvo i rade kako mogu. Šefa ljubuških vatrogasaca su i ranije pratili pehovi. Prije par godina, kada se kombijem parkirao pred Domom zdravlja u Ljubuškom, ispod njega se otvorila velika rupa u zemlji te mu je kombi skoro čitav propao u nju, a on je u zadnji tren iskočio.

Dnevni list

721 Posjeta 1 Posjeta danas