ADIS JAKIĆ:“SAN MI JE BITI PRVAK SVIJETA“

AdisAdis Jakić rođen je 1983. u Ljubuškom i čitav je  život  posvećen  sportu.Još od malih  nogu,pod utjecajem oca nogometaša,trenirao je taj sport,a nešto kasnije atletiku.Kaže kako je u adolescentnom dobu shvatio da nije stvoren za timski sport i da je nakon atletike otkrio fitness.

Trostruki je europski prvak,a 2012. bio je treći na svijetu u toj disciplini.“Ako želiš napraviti vrhunski rezultat moraš sve podrediti cilju,uz velika odricanja u životu.Meni je bilo puno teže,jer sam morao probiti led.Kada su čuli kojim se sportom bavim ljudi su se podsmjehivali,a večeras smo dokazali kako natural  bodybuilding,physique,fitness,imaju budućnost u BiH“,kaže za Slobodnu Bosnu Adis Jakić.

Prvi put postao je europski prvak 2011.u Londonu,a već  sljedeće godine ušao je u povijest toga sporta.Prvi je čovjek koji je odbranio titulu europskog prvaka,a 2012.dobio je nagradu za najboljeg fitness sportaša Europe.Iste godine je u Las Vegasu osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Priprema se u vlastitom klubu Adis jakić u Ljubuškom.U tom klubu,na najsuvremenijim spravama,svakodnevno vježba više od 200 članova kluba.Nisu to samo profesionalci iz oblasti natural bodybuildinga,ima i drugih sportaša i rekreativaca.Svakodnevno na treninge dolaze članovi iz Čapljine,Međugorja,Čitluka,ali i iz susjedne Hrvatske,iz Vrgorca i Metkovića.

Jedno vrijeme Adis je živio i usavršavao se u Americi i spada u vodeće stručnjake u oblasti fitnessa i natural bodybuibulldinga.“Specifične su pripreme za natjecanja,s obzirom da u ovom sportu nema kemikalija i doping sredstava,čak i kada se razbolim liječim se na prirodan način.Nema noćnih izlazaka,kasnog odlaska na spavanje,nema alkohola,sokova,vaga se svaki obrok i mjeri količina vode.Dnevno konzumiram 6-8 obroka,jedem samo zdravu hranu.Ustajem u 7 sati,pijem aminokiseline,radim kardio vježbe i atletske treninge.

Adis Jakić bio je bh.reprezentativac u atletici,sprinter,i danas trenira na tartan stazi gradskog stadiona Babovac,gdje se za savjete ponekad „grebe“ kod legendarnog Vinka Pokrajčića.“Ti mi treninzi i danas pomažu da zadržim nizak postotak masti u organizmu tijekom cijele godine“.Svaki dan pojede pola kilograma mesa i trideset bjelanaka,a trenira i po osam sati dnevno.Treninzi su kombinirani,a bazni treninzi izvode se u teretani.

Jakićev cilj je jasan-postati prvakom svijeta u svojoj disciplini.

Izvor:Slobodna Bosna

2498 Posjeta 1 Posjeta danas