TOMISLAV BRKIĆ: POSEBAN JE OSJEĆAJ BITI REPREZENTATIVAC

brkic

Uspješni bosanskohercegovački teniser i član Dejvis kup reprezentacije Bosne i Hercegovine Tomislav Brkić prezadovoljan je nedavno ostvarenom pobjedom(3:2) nad selekcijom Finske u gostima.Teniska reprezentacija BiH dobila je tako priliku da se u septembru izbori za ulazak u Prvu grupu Euro-afričke zone,a igrati će kao domaćin protiv Litvanije.

Mladi teniser iz Ljubuškog ističe kako su tu pobjedu posvetili svim ljudima u BiH koji vole tenis.

—Svima nama mnogo znači posljednja pobjeda s obzirom s obzirom na to da je Finska bila favorit u ovom susretu,a ima i jednog igrača koji je već dugi niz godina u vrhu svjetskog tenisa.Zbog toga mislim da je veoma velik uspjeh za reprezentaciju BiH-kazao je 24-godišnji Brkić.

Ovaj talentirani sportista dodaje kako priželjkuje da i nakon njihove dođe druga generacija koja će,također,bilježiti dobre rezultate.

Iako nije bio s našim teniserima u Finskoj,jer se oženio tog dana,selektor Amer Delić,ipak ih je bodrio.

—Selektor Delić javio nam se putem Skypea i davao nam je upute za mečeve tako da mu ovom prilikom želim čestitati.Kako smo jedna od najmlađih,ako ne i najmlađa ekipa,a ja sam najstariji član s nedavno napunjene 24.godine,bh.reprezentacija ima perspektivu da ostvaruje rezultate još dugi niz godina-govori Brkić.

Tenis je počeo trenirati kao sedmogodišnjak,gledajući svoju braću,koja su,također,pokazivala afinitet prema ovom sportu.Brkić se prisjetio svojih početaka,ističući kako je najvažnije savladati tehniku,a poslije sve bude lakše.

—Gledajući braću i prateći njihove treninge,i ja sam se počeo baviti tenisom.No,oni su,nažalost sa 17 godina prestali trenirati tako da sam jedino ja ostao u profesionalnom tenisu.Moram spomenuti i svog prvog trenera Željka Dževlana,koji nas je naučio svemu.Sada radim sa Patrikom Čavarom,rukometnom legendom,koji mi svojim iskustvom uveliko pomaže-naglasio je Tomislav.

Svaka pobjeda za njega je slatka,ali su one s reprezentacijom,govori Brkić,nešto posebno.

—kad god dobijete dobro rangirane igrače,oni vas guraju naprijed.Pobjede s reprezentacijom najviše se pamte,jer smo svi tu na okupu,atmosfera je pozitivna.Drugačije je kada igrate za reprezentaciju,jer onda igrate za državu,za momke koji su tu s vama i to je poseban osjećaj-govori Brkić.

Izvor:Avaz

917 Posjeta 1 Posjeta danas