Zbogom legendo: Od Arsena se oprostili Merlin, Massimo, Čolić, Kesovija, Jergović…

arsen

Poznati hrvatski kantautor Arsen Dedić preminuo je jučer u 78. godini, a njegove kolege i oni koji su mu se divili podijelili su svoju bol sa svijetom.
Hrvatski pjevač Massimo postavio je na svoj Facebook profil pjesmu koju je otpjevao u duetu sa Dedićem uz poruku “Tuga pregolema. Umro je Maestro”. Na sličan način pozdravio se i Zdravko Čolić – uz pjesmu “Zagrli me” koju je izveo s Arsenom.

“Pamtim ga kao velikana, legendu, jednog od najvećih pjesnika ovih prostora, čovjeka koji je volio svoju najdražu Gabi…”, napisala je Nina Badrić.

“Nejverovatno je da umre tako živ čovjek. Mora da se i smrt tome iznenadila. Nikada još u Hrvatskoj nije umro neko ko je bio toliko živ. Previše je to za jedan grob. Jedan pjesnik, i jedan muzičar, i jedan trubadur, i još jedan pomalo slikar”, rekao je bosanskohercegovački književnik Miljenko Jergović, a prenosi Jutarnji list.

Pjevačica Tereza Kesovija je naglasila kako smo izgubili velikog pjesnika i čovjeka, ali i njenog bliskog prijatelja.

“Otišla je duša koja je moje srce uvijek punila velikom nježnošću”, kazala je Kesovija.

Dino Merlin je na svom Facebook profilu objavio stihove Arsenove Balade o prolaznosti “Dok vjerovali još smo da samo put se mijenja, mi rekli smo si zbogom govoreć’ doviđenja” uz poruku “Doviđenja, Arsene”.

Podsjećamo, Dedić je izgubio bitku za život nakon više od dvije sedmice boravka u zagrebačkoj bolnici, a njegovo zdravstveno stanje bilo je kritično posljednja 24 sata.

1057 Posjeta 1 Posjeta danas