Nakon kraće i teške bolesti preminuo novinar i kolumnist Žarko Nižić

zarko nizic cb 001

S velikom tugom i bolom javljamo kako je noćas u 55-oj godini života nakon kraće bolesti preminuo novinar i kolumnist Žarko Nižić.

Žarko Nižić je rođen 1960. godine u selu Lisicama, općina Ljubuški, gdje završava osnovnu školu i klasičnu gimnaziju. Nakon toga upisuje pravni fakultet u Mostaru i diplomira 1984. godine.

U nemogućnosti zaposlenja u struci bio je prisiljen raditi razne poslove, počevši od zemljoradnje do privatnog poduzetništva. Pisao je za nekoliko novinskih časopisa ostavivši poseban trag u prijeratnom Oslobođenju, te Magazinu Dani.

Posljednjih godina pisao je kao stalni kolumnist i komentator portala Dnevno.ba, te povremeno za politički tjednik 7Dnevno. Sudionik je Domovinskog rata, otac dva prekrasna sina, pa ovom prilikom posebne izraze sućuti upućujemo supruzi Zdravki, sinovima i majci, kao i ostaloj tugujućoj rodbini i prijateljima našeg Žarka – te gromade od čovjeka.

Žarko je posljednjih godina imao problema sa srcem, a upravo je nakon takvog jednog udara prije par dana završio u KBC-u Mostar gdje su doktori i ostalo osoblje sve činili da ga spase, međutim noćas negdje iza ponoći njegovo srce prestalo je kucati.

Pokop Žarka Nižića obavit će se na mjesnom groblju Lisice u istoimenom selu kod Ljubuškoga ove nedjelje, 23. kolovoza, u 17 sati, dok će se izrazi sućuti obitelji moći dati u obiteljskoj kući na Humcu od 16 sati.

ljubuski.net

 

1173 Posjeta 1 Posjeta danas